Payson.se
Jennie Svanteson i Alingsås, Västra Götalands län, SE på Houzz

SvenskaHemsidor.com - Gratis länkkatalog för din hemsida, webbplats eller blogg

Svenska Länkkatalogen

Webbutik - Lägg till webbutik

Hållbart arbete

På Hemligheter finner du leverantörer med stort socialt och miljöfokus.


Rice

Rice är kul, funky och funktionellt men arbetar också utifrån hjärtat. Genom att ta ansvar i alla led evt de att de gör skillnad:


Social arbete

Följer internationell standard för mänskliga rättigheter, arbetsmiljö och inget barnarbete.

Kräver rättvisa, inget barnarbete och minimilöner hos sina leverantörer.Detta kontrolleras två gånger om året av Bureau Veritas Certification.

Deltar i socialt arbete i samarbete med välgörenhetsorganisationer. T.ex. har man hjälpt familjer på flykt och man har startat ett barnhem i Myanmar.

Genom speciella produkter stödjer man även danska sjukhusclowner.


Miljö och hälsa

Melamin är ett material som är godkänt av danska hälsovårdsmyndigheten och är testat food safe.

Bisphenol A (BPA) och fthalater används inte i produktionen av melamin produkterna

Raffiaprodukterna färgas med Basic Dye, fritt från AZO
Pilgrim

Pilgrim är medlem i FN: s Global Compact. Global Compact är världens största frivilliga sammanslutning för ansvarsfullt företagande. Pilgrim har gjort ett uttryckligt åtagande att dela övertygelsen att affärsmetoder rotade i universella principer kan bidra till en mer stabil, rättvis och inkluderande globala marknaden. Dessutom innehåller detta åtagande att stödja utvecklingen av välmående och blomstrande samhällen. Global Compact är ett verktyg som hjälper oss att se till att vi bedriver vår verksamhet på ett ansvarsfullt sätt.

Våra många initiativ i enlighet med etiska företag och uppförandekoden är testamenten till detta.

Som medlemmar i Global Compact är vi åtagit sig att producera en årlig Communication on Progress (COP) rapport, som kommunicerar våra framsteg i förhållande till genomförandet av de tio principerna i Global Compact i vår verksamhet.

För mer info om Global Compact, besök www.unglobalcompact.org


Annie Sloan

Chalk Paint™ är en giftfri , vattenbaserad färg som är blyfri, luktfri och har extremt låga VOC halter (VOC = flyktiga organiska föreningar) – men den är också annorlunda. Det är inte färg med tillsatt krita. Det är inte krittavlafärg. Det är inte gjort genom att blanda gips eller murbruk eller bakpulver i en befintlig färg. Chalk Paint™ är en helt unik dekorativ färg som Annie Sloan utvecklade för att måla möbler, golv och väggar och den bygger på en livstid av forskning och erfarenhet av att arbeta med färg och kulör.


Madam stoltz

Sedan 2010 har Madam Stoltz stött NAI DISHA (ny riktning), i New Delhi. En icke-statlig organisation som fokuserar på utveckling genom utbildning.

Nai Disha startade för 10 år sedan som en skola för mycket fattiga människor, och tack vare Nai Disha, många barn från slumområden i New Delhi inte längre tigger på gatorna, men har fått en chans att få en utbildning.

Nai Disha projektet nu har 450 barn och ungdomar under sina vingar.

”Under mina resor runt Indien, har jag sett sett och upplevt de mest fruktansvärda konsekvenser för extrem fattigdom. Genom att stödja den underbara Nai Disha projektet, jag är så glad över att kunna ge bara lite tillbaka till landet, som har gett mig så mycket”, säger Pernille. Pernille besöker alltid Nai Disha när hon är i New Delhi.

Nai Disha och Madam Stoltz har tillsammans utvecklat en rättvis handel projekt. Unga människor, vid en ålder av minst 18, gör vissa produkter som säljs via Madam Stoltz distributionsnät. ALL omsättningen överförs till Nai Disha projektet - de unga och deras familjer.

Erbjudande

Bläddra i vårt julblad!

utebild Hemligheter
Här får du tips på Julklappar och annat som hör julen till.

https://issuu.com/hemligheterpresentinredning/docs/julutskick

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.

bloomingvillePip studio

 

Hemligheter present & inredning | Kungsgatan 19 | 441 30 Alingsås | Tel: 0704-383309 | www.hemligheter.net | jennie@hemligheter.net

Öppettider i butiken i Alingsås är mån-fre 11-18 och lör 11-15